Zaščitite otroke s senčniki za avto!

Sonce je vir življenja, dobro pa vemo, da lahko povzroči tudi marsikatero težavo, zato se mu poleti velja izogibati. Pa ne le na plaži, temveč tudi pri vseh drugih vsakdanjih opravkih, ko na zaščito pred žarki običajno kar pozabimo. Da je lahko sonce neprijetno, poleti hitro ugotovimo tudi v avtomobilu.

Vožnje brez klimatske naprave si danes skorajda ne znamo več predstavljati, poleg te pa so vse bolj priljubljeni tudi senčniki za avto.

Zakaj senčniki za avto?

Avtomobil se, če ga pustimo stati na soncu, precej hitro ogreje in njegova notranja temperatura se hitro dvigne tako visoko, da je nevarna. Avto lahko pred vožnjo ohladimo s klimatsko napravo, prav tako pa lahko segrevanje delno omilimo tako, da so v avtomobilu na steklih senčniki za avto, ki nekoliko omejijo dostop sončnim žarkom. Seveda pa so senčniki za avto še veliko bolj pomembni med samo vožnjo, pri čemer varujejo predvsem potnike na zadnjih sedežih, torej otroke.

Odrasli, ki sedimo spredaj, svoje oči namreč običajno zaščitimo s sončnimi očali, otrokom pa očala pogosto niso všeč in so jim moteča, zato je potrebno za senčenje poskrbeti drugače – s senčniki za avto, ki preprečujejo sončnim žarkom, da bi motili pogled, vendar je ta še vedno mogoč. Senčniki za avto namreč poskrbijo za ravno toliko senčenja, da sončni žarki niso moteči, vendar lahko otrok še vedno gleda ven in opazuje okolico med vožnjo.

Na ta način zaščitimo tako otrokov vid kot tudi njegovo kožo (steklo ne zaustavi vseh tipov UV žarkov,), vožnjo naredimo veliko bolj prijetno, predvsem pa se otrok, ki v avtomobilu med vožnjo zadrema ne bo popolnoma prepotil.

Senčniki za avto ne nudijo zgolj zaščite za otroke

Senčniki za avto niso zgolj dodatek, za katerega bi se odločali starši. Skrb za manjše pregrevanje avtomobila je pomembna tudi sicer – tako za tiste, ki imajo ljubljenčke, kot tiste, ki bi radi pripeljali z avtomobilom domov hladne stvari iz trgovine, ne pa že popolnoma pregretih.

Poleg tega pa imajo senčniki za avto še eno funkcijo: nepovabljenim preprečujejo pogled v notranjost avtomobila, kar pomeni, da pripomorejo tudi k varnosti. Tisto, kar vozite na zadnjih sedežih, ni vsem na očeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.