Zanesljiva moto trgovina z veliko izbire

Preden naš motor pospravimo za prezimovanje, si lahko privoščimo še zadnjih nekaj letošnjih voženj pred 15. Novembrom. Čim bo konec sezone, bo potrebno vozilo temeljito pripraviti na prezimovanje. Obstaja kup vraž in pripovedi o tem, kako se pravilno shrani motor čez zimo. Veliko nasvetov je dobrih, nekaj pa jih lahko povzroči materialno škodo. Najbolje je, da v kolikor nismo prepričani o pravilnosti našega početja, da nam svetuje moto trgovina s priznano kakovostjo storitev. Naša moto trgovina nam bo svetovala glede priprave pnevmatik, rezervoarja, akumulatorja, lakiranih površin in podobno.

Privoščite motorju temeljito čiščenje

Vsaka kvalitetna in zanesljiva moto trgovina, vam bo svetovala, da konjiček dobro pripravite na prezimovanje. Najprej začnite pri lakiranih površinah, katere operite ročno in osušite. S pomočjo kompresorja opihajte stran odvečno tekočino, površino pa prebrišite. Preglejte stanje laka po celotnem vozilu in ga spolirajte. Kromiranim delom namenite posebno pozornost. Dele očistite, namažite z antikorozivno mažo, gume pa premažite s sredstvom za zaščito gumiranih delov. Pnevmatike ne mažite, temveč jih zgolj očistite.

Poln ali prazen rezervoar?

Veliko motoristov zanemari rezervoar in ga pusti praznega ali napol polnega. To je velika napaka. Rezervoar mora biti do vrha napolnjen, saj lahko samo tako preprečimo nastanek rje. V kolikor imamo samo na pol polno posodo za bencin, začne slednja rjaveti. Posamezni deli rje lahko pridejo do uplinjača. V tem primeru lahko pride do resnejše okvare vozila. Namesto, da bi varčevali pri gorivu in si pridobili dodatne stroške, je bolje, da imate doma kakšno kantico goriva in z njo do vrha napolnite posodo.

Motor uporabite tudi pozimi

Samo zato, ker motor prezimuje, to še ne pomeni, da ga ne smemo uporabljati. Med mirovanjem vam moto trgovina svetuje, da ga občasno vžgete in se morda odpravite na krajši krog. Na ta način bo akumulator ostal v popolnem stanju in ne boste kasneje imeli problemov z vžigom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.