Strešni kovčki za vso prtljago, ki jo potrebujete

Časi, ko so se naši starši in stari starši odpravili na dopust z malim »fičkom« in imeli v njem vse, kar potrebujejo, so že davno minili. Danes si večina družin ne more več predstavljati poletnih počitnic na morju brez avtomobila z velikim prtljažnim prostorom, saj je treba pogosto peljati s seboj tako otroško opremo (voziček ali stolček za hranjenje,), prav tako pa veliko prostora zavzame tudi športna oprema in tehnična oprema. Ljudje imamo danes veliko konjičkov, pogosto pa gremo na dopust celo z zavestjo, da bo treba tudi med dopustom kaj narediti za službo, zato vzamemo s seboj opremo za tenis, za potapljanje, kak napihljiv čoln ali sup, hladilno torbo, poleg tega pa še prenosni računalnik in kamero ter fotoaparat z objektivi, da bomo ujeli nepozabne trenutke. Je tudi vaš prtljažnik ob odhodu na dopust zato premajhen? Rešitev so seveda strešni kovčki, ki vam nudijo dodaten prtljažni prostor ter vam omogočijo, da vzamete s seboj prav vse, kar želite – brez odrekanj!

Strešni kovčki najboljše kakovosti

Včasih so se strešni kovčki pogovorno imenovali tudi »truge«, saj so bili precej škatlaste in neprivlačne oblike. Vendar videz ni bil edino, kar je bilo moteče. Še precej bolj je motilo dejstvo, da niso bili aerodinamične oblike in so tako tudi precej vplivali na vozne lastnosti avtomobila. Sodobni strešni kovčki pa so na srečo veliko bolj dovršeni in se k avtomobilom lepo podajo, pri vožnji pa lahko dejansko pozabite, da so na strehi, saj voznik dodatnega upora dejansko sploh ne bo čutil. Tudi poraba goriva se bo zgolj minimalno spremenila, zato vam zaradi kovčka na strehi zagotovo ne bo treba prehitro iskati bencinske črpalke.
Sodobni strešni kovčki so izdelani iz visoko kakovostne ABS plastike, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in odpornost na vse vremenske razmere. Izbirate lahko med različnimi barvami in laki, zato so lahko visoko sijajnega ali mat videza, na voljo pa so vam siva, črna ali bela barva. Tudi pri prostornini imate veliko izbire, torej lahko izberete manjši kovček, ali pa takšnega, ki ima prostornino kar pošteno preko 500 litrov – torej precej več, kot imajo povprečni prtljažni prostori v avtomobilih.

Na kaj je treba biti pozoren, kadar se odločimo za nakup strešnega kovčka?

Velikost izberite glede na svoje potrebe oziroma na tovor, ki ga boste običajno prevažali v kovčku (na primer primerna dolžina strešnega kovčka za prevoz smuči). Preverite, na kakšen način se strešni kovčki namestijo na avtomobil, da vam montaža ne bo vzela preveč časa in vas spravljala v slabo voljo. Prav tako pomemben je mehanizem za enostavno odpiranje ter seveda varnostne (protivlomne) ključavnice, ki bodo poskrbele za varnost vaše prtljage tudi takrat, ko bo avtomobil brez nadzora stal na kakšnem parkirišču. Če boste kovček že prvič namestili sami, se prepričajte, da je priložena vsa potrebna oprema oziroma orodje za nameščanje, če se boste k prodajalcu odpravili kar s svojim avtomobilom, pa se velja dogovoriti, da vam kovček prvič namestijo kar pri njih – tako boste lahko opazovali namestitev in se naučili najbolj preprostega načina za montažo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.