Kako domov sredi noči

Verjetno ste že bili v položaju, ko ste potrebovali prevoz iz nočnega kluba, zabave, ali pa kje drugje in niste imeli nobenega prevoza? Ostala vam je le opcija, da pokličete taksi, ki vas bo prišel iskat. Ampak ste bili mogoče presenečeni, ko vam je voznik po telefonu povedal, da nima časa saj ima že zapolnjen urnik.

 

Kar težko ste verjeli ampak kako ima taksist zapolnjen urnik. Vozniki taksijev so bolj zaposleni, kot morda mislite saj se vozijo celo noč, pred zabavami oziroma med vikendi se je potrebno prej naročiti in dogovoriti ob kateri uri potrebujete prevoz.

 

Kako pa je s ceno se mogoče sprašujete? Cena vsakega prevoza je odvisna od dolžine vaše poti. Tarifa oziroma cena poti na kilometer je odvisna od vsake taksi službe posebej. Taxi prevozi so nam lahko rešitelji vseh skrbi, kako bomo prišli sredi noči domov, tudi v primeru, da boste imeli nekaj alkohola v krvi.

 

Taxi prevozniki imajo večinoma dobre avtomobile, da lahko za vas zagotovijo največje udobje, nekatere taxi službel ki imajo več zaposlenih, imajo tudi pravilo, če taksist zahteva denar brez računa vam tega prevoza ni potrebno plačati. Nekateri ponujajo celo ugodnosti za študente, za predčasno naročanje dobite boljšo tarifo, kot če vas taksist pobere sredi ceste, zato bodite previdni in se pred najemom pozanimajte o cenah in jih primerjajte, saj vam lahko nekaj minut brskanja po spletu prihrani nekaj denarja, kar pa je vedno dobrodošlo.

 

Nekateri taksi prevozniki ponujajo tudi določene opcije, če se peljete določeno število kilometrov, vam prevoza v povratno smer ni potrebno plačati. Vsi taksi prevozniki pa ponujajo tudi čakalne ure, ki pa se gibljejo okoli 20€ na uro, kar  pa ni malo denarja, zato je bolje da si taksi naročite, in vas kasneje pride iskat drugi, kar vam lahko prihrani nekaj denarja, razen če se peljete daleč in dobite opcijo za brezplačen prevoz nazaj. Takrat je bolje, da se dogovorite za čakalno uro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.