Avantura z avtodomom

Če želimo počitnice preživiti nekako drugače in bolj pustolovsko je avtodom prava izbira. Potovanje z avtodomom je seveda povsem drugačna popotniška avantura. Drži pa dejstvo, da so avtodomi prestiž. To se po eni strani kaže v tem, da je cena najema takšna, da velikokrat za isto vsoto potujemo z avtomobilom in spimo v hotelih, ter jemo v prestižnih restavracijah. Ampak, če potovanje in dopust načrtujemo izven sezone, se cena najema včasih celo prepolovi.

Stroški pa niso samo z najemom, vendar tudi z postajališčem za avtodome. Postajališče za avtodome PZA oziroma ”camper stop” je nekaj drugega kot kamp. Namenjeno je temu, da se za dva dni ustaviš in potem pelješ naprej, ni kot klasična kamp cona.

Potovanje z avtodomom nam ponuja svobodo, lahko smo spontani, ponuja nam mobilnost, pustolovščino, potovanje, veter v laseh, lahko tudi vikend pobeg od mestnega vrveža ali samo mesečno potepanje, imamo veliko možnosti.

Ljudi, ki se navdušujejo nad potovanjem z avtodomom je vedno več in več, saj je tovrsten način potovanja popoln, kot ga opišejo drugi. Dobra stran avtodoma je, če ti nekje ni všeč, se enostavno premakneš nekam drugam. Ko si utrujen počivaš, ko si lačen ješ, ko hočeš pustolovščino se odpelješ naprej, omejitev je le modro nebo.

Če se za potovanje z avtodomom odločimo prvič, moramo vedeti, da z potovanja ne bomo prišli ravno spočiti. Ampak, če smo doživeli pravo avanturo, nam to, da nismo spočiti ne pomeni veliko.

Slovenci smo že od nekdaj znani kot ljubitelji prikolic in preživljanja prostih dni, ter dopusta v kampih. Vendar se v zadnjih letih vedno bolj povečuje zanimanje za potovanje z avtodomom. Ljudje smo različni, nekateri v zelo kratkem času prepotujejo ogromno, nekateri pa se odpeljejo na bolj oddaljen kraj in se tam bolj malo premikajo. Vendar, pa je pomembno to, da če hočeš kaj videti, si moraš vzeti veliko časa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.